Monday, 30 May 2011

Hari Belia 2011.Putrajaya. 27-29Mei2011

Puncak Alam ----> Shah Alam ---> KLSentral ----> Putrajaya Sentral -----> Tapak Himpunan Sejuta Belia (Presint 2) ---->  Putrajaya Sentral -----> KLSentral ----> Shah Alam ---> Puncak Alam.


haaaa.... itulah dia perjalanan ak sebagai perantau untuk sampai ke Putrajaya...


Tapi xpela... Walau macam2 orang cakap pasal event nie, sebenarnya diaorg 


jeles sebab xdapat pergi kan.. betul x? gua x kisah la beb !


nie kat dalam url.. eh silap, erl klia transit.. hahaha.. mahal weh tiket dia.. tapi xpe, cepat dan selesa la...

 dah sampai Putrajaya Sentral, kami kena naik bas free ke tapak karnival..(sep duet kat sini)..

nie main stage dia, kat sini la nanti akan ada majlis perasmian...


sape penah tgk Ninja Warrior ??? nie la dia sedikit sebanyak pasal acara nie yg di buat khas kat Putrajaya... Tahniah kepada yg berjaya !

cuba teka nie sape? cuba korg tgk betul2? ni la ziana zain... sape yg minat dia ok la, sape yg tak minat tu, same je....

jgn la plak nanti ade yg kate konsert maksiat la ape la, padahal diaorg same je duk layan artis korea yg duk pakai seksi sana sini tiap2 malam kat laptop ! 
HUH !!!!!

najib. gmbar nie diambil tanpa zoom..

ok.. dah penat jalan2, pusing2 ape semua.. dah penat gler... punya la besar tapak karnival tu.... mmg peeeehhh! la.... hahaha...

jap, xkan balik jalan kaki kot??? x la... balik dengan cara yg sama kami datang...

Ni la sedikit sebanyak yg boleh ak kongsi.. byak lagi sebenrnya event dan 

pameran2 yg ada kat sana.. xlarat ak nak cite semuanya kat sini....

balik, tido la...

Academic Oriented Programme.A.K.R.A.B. 2011 PART3

 di penghujungnyaaaa.....


Nie nak cite ckit la pasal entry yg terakhir pasal program nie.....


Hari2 last nie yg sedihnyaaa......  1st day kami kat sana, macam tak rasa pape, 


tapi bila time nak balik, macam2 rasa ada.....


ni la dia... sebelum ak balik, sempat la ak bergambar ngan diaorg nie (budak grup ak la)... kenangan ak kat sana.....


ni ntah pape.. lapar kot masa nie..

jadi overall, lebih kurang, tambah tolak, nie la semua batch form 5 sakti 2011... all de best adik2.. !!


haaaaaaaaa.... dah penat2 buat program, mase nie la kami nak enjoy,... Then, buat BBQ kat DESARU DAMAI BEACH RESORT !




haaaaaaaaa.... gambar mase tgh bbq tak leh nak taruk sebab muka semua dah berminyak ! wah !

ENJOY !!!

-tamat-

Thursday, 26 May 2011

Academic Oriented Programme.A.K.R.A.B. 2011 PART2

JUMAAT.20MEI2011.

Ok, inilah dia hari pertama program kami kat sana setelah kami tiba disana pada hari Khamis..... Pagi tu memang la teramat sibuk, dgn nak hias board pameran ape semua... ahahaha.....

Semua biro mmg bertungkus lumus untuk menjayakan pameran kerjaya kita pada kali ini.... Inilah sedikit sebanyak gelagat kawan2 kita..

muka penat je semua...

Jgn risau, penat2 pon, kita ada hiburan ye... hehe... saksikan !

video
terima kasih diucapkan kepada fiza kerana telah menghiburkan kami semua.. !

NOW !
BACK TO WORK !

Jadi petang tu bermulalah program ini secara rasminya.... Macam2 gelagat budak2 kat sana...

 mase nie diaorg xde grup lagi..

 go aspirin go ! Group ak !!
nie malam tu.... ad cermah kerjaya ckit dari fasi...

Fasi pon ape kurangnya,.. pose bagai nak rak.. hahaha...


macam2 la fasi nie.

Elok2 ak duk lepak ngan adik2 semua, tiba2 ada plak si DIDI suruh ak bagi speech kat depan pasal ASASI UiTM...

So, sebagai senior @ ex-asasi, ak cerita la ckit sebyak ape yg ak tahu..... Kalau ade pape, contact2 la ye...

dengan muka tak bersalahnya.

ALHAMDULILLAH....
Hari tu berlalu dengan tenang dan jayanya.....
Jom kita all out tuk esok lak !!!

Academic Oriented Programme.A.K.R.A.B. 2011 PART1

19MEI2011-23MEI2011
ALHAMDULILLAH...

Selesai sudah program terbesar Fakulti Farmasi UiTM Puncak Alam untuk pelajar Semester 2 pada kali ini..... 

Program yg disebut2kan adalah AKRAB yang mana telah berlangsung dengan jayanya di Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi, Johor.

Misi utama AKRAB adalah untuk memperkenalkan PHARMACY UiTM kepada pelajar2 sekolah di Malaysia di samping memberi motivasi kepada mereka untuk berjaya dalam pelajaran masing2..

For the 1st part, let me exposed to all of you about our preparations for the programme.
 discussion with committee members

 we must make it a success !!

 debating among fasi's

 lets chill together !

 waiting for da bus.

here we go ! all the best !


Pictures tell thousands of words.. The memories remain forever in our sincere hearts...

Monday, 16 May 2011

Hala Tuju Selepas Asasi, Matriks, dsbgainya

ASSALAMUALAIKUM...

Ni la dia part yg paling memeningkan skali sbgai seorg pelajar.. mana tak nya, ni adalah MASA DEPAN kita... dan sebagai seorang yg waras, kita perlu membuat PILIHAN yg bijak sebijaknya.... terutama sekali untuk JUNIOR2.... mest pening kepala gler nak pilih kos buat degree.. 

Korg semua tersgt la untung, ade senior2 ape semua kan..... Jadi, ak pon xnak la ape yg terjadi pada ak berulang kat korg semua....

Ape yg aku fokus kat sini adalah IJAZAH SARJANA MUDA FARMASI, UiTM Puncak Alam.

Untuk junior2 yg lepasan asasi uitm macam ak nie, sila la usha group nie.. byak diaorg bincang pasal kos2 yg ada kat msia nie...

Untuk junior2 ASiS,  korg follow la grup nie plak..... byak senior2 tlg korg kat sini....

nila gmbar sekitar fakulti farmasi uitm puncak alam. 

nie pandangan sisi..


Untuk maklumat lebih lanjut lagi pasal PHARMACY UiTM, tekan la link nie.. byk info..... Antaranya:
  1. subjek2
  2. bidang kerja
  3. gambar2
  4. dan sebagainya
http://pharmacy.uitm.edu.my/

kalo korg nak pape info lagi ke, pandai la nak inbox ke ape ke....

SEMOGA BERJAYA !!

Sunday, 15 May 2011

Angkara Tikus aka MOUSE

adoi....
sedih gler ak rasa...
mana tak nya, charger sony KESAYANGAN ak PUTUS !
adehh.....
ni semua angkara tikus...
xleh cas enpon dah lepas nie....
sedih2.. so SAD.... 

i have no money to buy new one...
* kolej perindu dan angsana*

STALK, STALKER, STALKING..

cuti panjang.... 4bulan...
panjang la sgt kan..
so, bila dah xde keje, satu benda je ak buat..
STALK fb orang.. hahaha...
berhati2..
anda mgkin terkena.....

haaaaaaaaa.... style x? AWAS !

agak2 la brader....

PRO DAN KONTRA

. (xtahu la betul ke x tajuk nie, ak men taram je)

Bila duk KOLEJ, rindu RUMAH…

Nak tahu sebabnya?
1. dah lama xbalik rumah
2. rindu masakan mak (last beli kedai je, tapi xpe)
3. dah bosan gler blaja, tlg ar.. ak dah penat !!!
4. nak topup tido…
5. bajet boleh tgk tv.. (biar tv kat umah xde channel pon),
6. dapat lepak ngan kawan2 lama…
7. sangap nak drive (ada ke patut)


Tetapi, bila dah duk UMAH, rindu KOLEJ plak…

Kenapa jadi macam nie?
1. sebab dah bosan buat perkara2 kat atas.
2. paling ak suka, rindukan kawan2.. (xtahu la diaorg rasa macam kita ke x)
3. bajet rindu nak blaja, siot je…
4.rindu nak menulis… hahaha..
5. rindu nak buat perkara2 yg kita xdapat buat bila kat umah.
6. bajet nak g jalan2.. (padahal duk puncak alam, xde pape)
7. mestila nak riadah.. fitkan bdn… serius !

OPS Taman Herba,(xde la herba sgt pon)

mmg la orang kata UiTM Puncak Alam tu hutan je, tapi mmg ternyata betul pon sebenarnya...
Tetapi, dalam masa yg sama, DATUK VC dan PNC nak jadikan kampus nie kampus hijau...
hijau ye,,..
jgn salah paham...
hahaha,,
jadi, kami telah ditugaskan nak bersihkan TAMAN HERBA berserta dgn menjejaki trek jungle....
meh la kita saksikan...
 nie geng parang tumpul mana ntah... terima kasih kat cikgu nizam sebab beli parang tu...


 nampak sgt ak dah makin gemuk.


 ak xtahu la ape si adzry nie buat.. jatuh bawah baru tahu *mintak jauhla.


haaaaaa... nie mmg ak musykil gler... xtahu la sape punya nie.. so, ak namakan dia PONDOK MISTERI PALAM... duk tgh2 hutan kot...... cikgu mat kata komunis... ak dah cuak..


kredit kat akim shindo tuk gambar nie.

bukan main lagi....

hahaha........mmg best ar....


bukan main lagi plan nak g men badminton, last2 habuk pon tadak.... 
adoi...
penat gulawe....
terimo kasih la ko drebar ambo td.....
buleh g jalan kat WAKAF CHE YEH pom xpo doh...

Saturday, 14 May 2011